• +359 2 / 988 00 80
 • yana@bcause.bg

  Новини

  Служителите на компанията дариха средства за каузата, които ще се използват за осигуряване на специализирана медицинска грижа и на домашни помощници за самотно живеещи възрастни хора от изолирани населени места.

  Зеебургер Информатик ЕООД, българското представителство на немска софтуерна компания SEEBURGER AG, се включва във фонд РодITели. Служителите на компанията дариха средства за каузата, които са събрали чрез благотворителни базари.

  В началото на ноември, доброволци от САП България подкрепиха инициативата на Фонд РодITели и помогнаха на възрастни хора от село Царевец, Община Мездра. Селото е с около 350 жители, от които около 50 са самотноживещи. Служителите на компанията помагаха в дворната работа, почистваха около къщите, секоха дърва.
  Благодарим на страхотните доброволци!

  Софтуерната компания eCommera ще „осинови” три обезлюдени села, в които са останали да живеят предимно възрастни хора - Горна Бешовица, Кален и Цаконица в община Мездра. Общо населението на трите села е под 380 души. Повече от 50% са възрастните хора.

  Компанията ще дари близо 10 000 лв. за Фонд "РодITели", администриран от фондация BCause. Средствата ще се използват за безплатни специализирани медицински прегледи за възрастните хора там и за заплащане на работата на трима домашни помощници, които да им помагат през зимните месеци.

  През последните години, независимо от темповете на развитие на технологии, свободен обмен на информация и стотиците възможности за развитие на младите хора, възрастните хора в България са оставени на доизживяване – без качествена грижа, без подкрепа, без усещането, че са ни нужни, че можем се учим от тях. Десетки малки села са запустели, в тях живеят предимно възрастни хора, до  тях рядко стига личен лекар, няма социална грижа, няма хора...

  Създаването на фонд "РодITели" се основава на опита ни от доброволчески инициативи и на разбирането, че обединени можем да постигнем повече за достоен и радостен живот на възрастните хора. Историята от селo Пчелин е само един от примерите за стореното добро от екипа на SAP.

  Създаването на фонд "РодITели" се основава на опита ни от доброволчески инициативи и на разбирането, че обединени можем да постигнем повече за достоен и радостен живот на възрастните хора. Историята от селата Брезово и Малина са само един от примерите за стореното добро от екипа на SAP.

  Създаването на фонд "РодITели" се основава на опита ни от доброволчески инициативи и на разбирането, че обединени можем да постигнем повече за достоен и радостен живот на възрастните хора. Здравните прегледи на възрастни хора в Северозападна България имаха ключово значение за развитието на идеята ни. Това е един от примерите за стореното добро с дарение от eCommera и техните служители.

  Страница 1 от 2